Kat

Kat

 

Bekijk ook ons volledig assortiment online. Wij leveren aan huis binnen 24-48u.

 

  • Premiumvoeding Royal Canin / Pro Plan

Royal Canin en Pro Plan zijn dé specialisten van hoogwaardige droge voeding voor honden en katten. Een portie droge voeding is voldoende voor uw kat. De hoeveelheid van een portie droge voeding is afhankelijk van het gewicht van de kat en de bewegingsmogelijkheid die hij heeft (zie verpakking). Natte voeding is niet nodig, omdat de droge voeding alle essentiële bestanddelen bevat die de kat nodig heeft. Uiteraard moet er altijd vers water beschikbaar staan, in de zomer best op verschillende plaatsen. De kat houdt het liefst van stromend water, een drinkfontein is dus aangeraden.

 

  • Snacks en supplementen

Als u snoepjes geeft aan de kat, zorg dan dat zijn portie basisvoeding aangepast wordt. Iedere snack die u geeft, mag je aftrekken van zijn andere voeding. Doet u dit niet, dan bestaat er een grotere kans op overgewicht, zeker als de kat niet veel beweegt. Hoe meer de kat beweegt, hoe meer hij mag eten. Zorg dus dat de balans in orde is.

 

  • Kattentoilet en kattenbakvulling

Plaats het kattentoilet ergens in een hoek van uw huis. Het huis is (een deel van) zijn territorium en zijn behoefte doet hij het liefst aan de buitenkant van zijn terrein om zijn geur te verspreiden.

 

  • Krabpalen

Een kat moet altijd zijn nagels kunnen scherpen voor de natuurlijke verzorging ervan. Buiten scherpt de kat zijn nagels aan bomenstammen en dergelijke. Dat doet hij ook om zijn geur te verspreiden. Plaats een krabpaal of krabmat in huis, zeker voor binnenhuiskatten. Voor binnenhuiskatten is het aanbevolen meerdere krabgelegenheden te installeren. Anders gaat ze krabben aan zetels,… Plaats de paal of mat waar uw kat veel langskomt/passeert en dek meubelen die niet beschadigd mogen worden af met bijvoorbeeld een dekentje, poster voor behang,…

 

  • Kattendeuren

Een kattendeurtje kan handig zijn voor katten die zelfstandig naar binnen en buiten kunnen, niet buiten maar wel binnen mogen komen, of omgekeerd.

 

  • Verzorgingsproducten: kam, vlooienproduct, shampoo,…

 

  • Slaapcomfort

 

  • Halsbandjes

Een halsbandje is nuttig voor vele zaken. Eerst en vooral kunt u een belletje eraan hangen, zodat u de kat makkelijk hoort/vindt. Dit heeft als nadeel dat hij buiten misschien minder goed kan jagen, omdat het geluid dieren afschrikt/wegjaagt. U kunt er ook een penning aanhangen met naam, telefoonnummer,… zodat u snel gecontacteerd kan worden bij verlies/ongeval (enkel bij de dierenarts zelf of in het asiel kan de chip gecontroleerd worden).
Voor binnenhuiskatten kan het interessant zijn de kat aan de lijn te laten lopen in de tuin .
Let er altijd op dat het bandje voldoende los zit (2 vingers moeten ertussen kunnen), maar niet té los. De kat kan het namelijk verliezen. Kattenbandjes zijn tegenwoordig rekbaar zodat de kat bij eventuele hapering aan materiaal zich niet kan kwetsen.

 

  • Speelgoed

Zorg voor voldoende speelmogelijkheden, zeker voor binnenhuiskatten. Een kat houdt van speeltjes die ritselen, bewegen,… Hiermee kan de kat zijn jachtinstinct uitoefenen.  Al is het zeker niet voldoende genoeg speelgoed te voorzien, een kat moet kunnen jagen en dit kan hij het best als je met hem speelt. Vooral ’s morgens en ’s avonds bij zonsopgang en -ondergang is een kat het actiefst.