Japanse koi

Ontdek nu www.koifarm.shop : GRATIS VERZENDING VANAF €100 !!!

De juwelen van de vijver – De Japanse koi

Japanse koi zijn de beste garantie voor een goede kwaliteitskoi inzake lichaamsbouw, huid en kleuren.

 

Deze kwaliteitskoi zijn zeer moeilijk te vinden. Daarom steken we heel veel energie in het zorgvuldig ter plaatse uitzoeken van jonge koi met veel potentieel.

De beste prijs-kwaliteit

Elk jaar doen wij ons uiterste best om de kwaliteit van ons assortiment jonge koi te verhogen. Ook dit jaar zijn wij erin geslaagd om hoge kwaliteit tosai – nisai – sansai aan te kopen, zowel bij grote gerenommeerde kwekers als bij kleinere kwekers met heel veel potentieel.

 

Op onze Koifarm Fournier Groeifaciliteit laten wij de beste in Japan aangekochte tosai-nisai doorgroeien tot mooie en grote volwassen exemplaren.

 

Deze eigen groeifaciliteit ligt aan de basis van ons aanbod uitzonderlijk mooie, grote kwaliteitskoi aan heel scherpe prijzen.

 

Doorgaans is de keerzijde van superieure kwaliteit een hoog prijskaartje. Maar net hierin onderscheiden we ons van andere speciaalzaken.

Door onze goeie relatie met de Japanse koi kwekers en de grote aantallen koi die wij jaarlijks aankopen slagen wij er in onze jonge vissen te verkopen aan groothandelprijzen.

 

 

Ons volledige aanbod,met prijzen, is online beschikbaar op onze webshop vanaf 1 maart.

 

Tosai (éénjarige Japanse koi)

Eenjarige Japanse koi kunnen variëren tussen de 15 en 30 cm, dit uit een en dezelfde kweek.

 

Deze Tosai  onderscheiden we per kweker, kwaliteit, maat en variëteit.

Dit diverse aanbod omvat ver uiteenlopende prijzen.

U kan reeds mooie tosai kopen vanaf 20 euro, voor de betere exemplaren kan de prijs hoger oplopen. De prijs varieert naar gelang de volgende criteria : vorm, patroon, groeipotentieel, kleurintensiteit en geslacht.

 

 Nisai (tweejarige Japanse koi)

Tweejarige Japanse koi zijn gemiddeld 30-40cm groot, maar ook hier zitten er enkele uitschieters tussen.

Ook de prijs van de Nisai varieert naar gelang de volgende criteria : vorm, patroon, groeipotentieel, kleurintensiteit en geslacht.

 

Grotendeels worden deze Japanse koi aangeboden tussen de 120 en 500 euro.

 

Kom zeker eens kennis maken met ons uitgebreid assortiment en aarzel niet om advies te vragen bij een van onze ervaren medewerkers.

 

Sansai

Driejarige Japanse koi zijn gemakkelijk tussen de 45 en 65 cm groot.

 

Naast de aangekochte Sansai uit Japan bieden wij ook driejarige koi aan die de kans kregen een tweetal jaar te groeien op onze groeifaciliteit.

 

 

RUIME KEUZE AAN JAPANSE KOI TE HALLUIN

Het juiste moment om jonge Japanse koi in de vijver te introduceren is vanaf mei tot oktober, de wintermaanden zijn er geen vissen te verkrijgen. De winkel te Halluin is dan ook gesloten (15 november tot 15 februari), maar wij blijven bereikbaar in onze winkel te Menen voor advies en vijvermateriaal.
In januari gaan wij onze tosai en nisai inkopen in Japan, neem gerust contact op indien u op zoek bent naar specifieke koi.

 

Het is aan te raden geen nieuwe koi te plaatsen alvorens de vijver een stabiele minimumtemparatuur van 15°C bereikt.

 

 

Dit hoeft er u echter niet van te weerhouden reeds vroeg in het jaar uw koi te reserveren! Sedert een aantal jaar voorzien wij namelijk een reservatie systeem.

 

De aangekochte koi worden gefotografeerd op naam en blijven in onze winkel tot de watertemperaturen het toelaten om de koi in de vijver te introduceren.

 

Deze overbruggingsperiode is uiteraard volledig gratis (tot maximum 15 mei).