Bezoek de webshop

JAPANSE KOI

Bij Koifarm Fournier vindt u een ruim assortiment aan Japanse koi uit eigen import. De Japanse koi worden aangeboden op de webshop en worden gestockeerd in onze winkel te Halluin (gelegen aan de Franse kant van de grens, op 1km van onze winkel te Menen).

De Japanse koi

Waarom kiezen voor een Japanse koi?

Japanse koi zijn de beste garantie voor superieure kwaliteit inzake lichaamsbouw, groeipotentieel, kleur en huidkwaliteit.
Een goede jonge Japanse koi zal zich zo ontwikkelen dat hij qua body en kleur enkel maar mooier wordt. Bepaalde variëteiten stabiliseren pas in kleur vanaf hun 4 jaar, maar reeds in hun eerste jaar (tosai) kunt u kwaliteit herkennen.

Eigen selectie / eigen import

Minstens 1 keer per jaar gaan wij naar Japan om de contacten met de verschillende kwekers te onderhouden, de kwaliteit te inspecteren, de mooiste exemplaren te selecteren en assortimenten samen te stellen. Bijna dagelijks staan we in contact met contactpersonen in Japan die de verschillende koikwekers bezoeken, om de zo de best mogelijke selecties te kunnen samenstellen.

Door in onze eigen directe import te voorzien is er geen onnodige tussenstap van stockage in de groothandel.

Het ganse jaar door hebben wij een contactpersoon in Japan om speciale verzoeken te verwerken.

Prijs van Japanse koi

De prijs van een koi wordt bepaald door:

 • Leeftijd
 • Kwaliteit
 • Patroon
 • Vorm
 • Kleurintensiteit
 • Maat
 • Potentieel
 • Geslacht
 • Variëteit

Het aanbod is dus zeer divers, en omvat uiteenlopende prijzen.

Interessante prijzen bij Fournier Garden Center

Doorgaans is de keerzijde van een superieure kwaliteit een hoog prijskaartje. Door een lange samenwerking met de gerenommeerde kwekers in het Niigata-gebergte hebben we een goede vertrouwensband opgebouwd.

Dit vertrouwen is wederzijds, de kwekers weten in welke prijs/kwaliteit ze onze vissen moeten voorzien, en kunnen rekenen op deze vaste afzetmarkt (continuïteit is zeer belangrijk voor Japanners, en daarin hebben ze bij ons een goede match).

De grotere exemplaren

Door de oprichting van de Koifarm Fournier Groeifaciliteit onderscheiden we ons met grotere vissen (40-65cm) aan scherpe prijzen.

De eigen groeifaciliteit ligt aan de basis van ons aanbod uitzonderlijk mooie koi, aan onklopbare prijzen.
Op onze vijvers van 700.000l per stuk plaatsen we 100 tosai. Gedurende 1-2 jaar groeien deze vissen 20-40cm waarna ze te koop worden aangeboden.

Japanse koi? Vooral bij Koifarm Fournier France!

De Japanse koi zijn te verkrijgen in onze winkel aan de Franse grens (Halluin).

Om een duidelijk beeld te hebben van de verschillende kwaliteiten, bezoekt u best onze beide winkels. De winkels liggen op 1,5km van elkaar met de Belgisch-Franse grens er tussenin.

Leeftijd van Japanse koi

Tosai (éénjarige koi)

Een deel van de tosai worden al heel vroeg in het jaar aangekocht, samen met de grotere exemplaren. In de lente volgt er dan een 2de lading goedkopere tosai én Tateshita (de betere kwaliteit).

De nieuwe tosai worden aan u voorgesteld tijdens het opendeurweekend eind februari (volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven).
(!! geen opendeurdagen dit jaar, nieuwe koi bezichtigen op afspraak mogelijk in Februari, heropening op 27 Februari)

Vanaf dan kunt u de nieuwe koï al reserveren.

Van zodra de temperatuur het toelaat kunt u de gereserveerde vissen komen afhalen. Intussen blijven uw vissen gratis zwemmen in onze winkel (tot maximum 15 mei).

Koi plaatsen op een vijver is aangeraden éénmaal men stabiele temperaturen boven de 13°C bekomt.

Nisai (tweejarige koi)

Tweejarige Japanse koi zijn gemiddeld tussen de 20 en 55cm. Er zijn al (small) nisai beschikbaar vanaf 125€.

Een nisai betaal je uiteraard wat meer dan een tosai, maar voor deze prijs krijg je al een veel stabielere, grotere en sterkere vis.

Net zoals de tosai kunt u de nieuwe nisai ontdekken en reserveren vanaf het opendeurweekend.

Sansai (driejarige koi)

Driejarige Japanse koi zijn meestal groter dan 40cm.

Over het algemeen zijn deze sansai van zeer hoge kwaliteit. Breeders kiezen ervoor om hun topvissen (vooral als je vrouwtjes zoekt) pas in sansai te verkopen.

Online koi bestellen doet u zo

 • Bekijk het aanbod op onze webshop
 • Indien u meer beeldmateriaal wenst van uw gekozen koi, stuur een mail naar koifarm.fournier@gmail, of Whatsapp naar het nummer 0471/79.19.29.
 • Na dit contact kunt u bestellen op onze handige webshop (u kan eventueel reeds vermelden bij opmerkingen wanneer de levering mag plaatsvinden)
 • De koi op het filmpje worden verstuurd (indien de leverdatum gekend is en indien de betaling correct werd uitgevoerd)

U zoekt een specifieke koi?

Minstens 1 keer per jaar gaan we naar Japan om selecties te maken, en kunnen wij uitkijken naar aanvragen van specifieke koi. Voor Tosai is dit helaas niet mogelijk voor logistieke redenen.

Het ganse jaar door hebben wij een contactpersoon in Japan om verzoekopdrachten te verwerken.

Bent u op zoek naar een specifiek exemplaar dan kunt u vrijblijvend een aanvraag doen per mail naar koifarm.fournier@gmail.com.

Zelf uw Japanse koi ter plaatse komen kiezen?

Kom langs in onze winkels voor het volledige aanbod of neem contact op op het nummer 0033 320 11 05 05 (Halluin) of 0032 51 98 20 (Menen).

De Japanse koi zijn te verkrijgen in onze winkel aan de Franse grens (Halluin), de andere vijvervissen te Menen.

De Franse en de Belgische winkel liggen op 1,5km van elkaar met de Belgisch-Franse grens er tussenin.

Een bezoek aan de twee winkels is zeker de moeite waard.

 

Minstens 1 keer per jaar gaan we naar Japan om de contacten met de verschillende kwekers te onderhouden, de kwaliteit te inspecteren, de mooiste exemplaren te selecteren en assortimenten samen te stellen.

Ontdek onze handige webshop

De ruimste keuze aan vijvermaterialen

Grote kortingen / scherpe prijzen

Snelle levering

Gratis of goedkope verzending

Naar de webshop